Li

Kinesisk træner på vej til Sjørring Bordtennisklub eller skal vi skrive: Sjoerring 乒乓球俱乐部
Fra november måned vil man kunne møde både de kinesiske tegn og en kinesisk træner, der er på vej til Sjørring Bordtennisklub. JSjørring Bordtennisklub ansætter den 20 årige Qui Xia Li fra Kumning i Kina som træner. Den 20 årige kvindelige elitespiller skal indtil 1. maj være med til at hæve kvaliteten i klubbens bordtennisarbejde.
Hun skal træne både begyndere og elitespillere sammen med klubbens nuværende trænerstab.
Ved hver træningstime skal hun gennem sit enorme kendskab til bordtennis få klubbens spillere til at blive endnu bedre.
Siden maj måned har klubben arbejdet med at få det hele trukket i land. Det hele startede med en henvendelse fra en af klubbens sponsorer fra JK Spil Aps , der havde set et opslag på Dansk Bordtennis Unions website og spurgte om klubben var interesseret i at indgå i et sådant samarbejde.

Der har været mange og lange drøftelser om det her var over hvad vi som klub kunne bære, men vi har valgt at tage chancen med Li. Vi er ikke i tvivl om at hun bordtennismæssigt vil kunne give klubbens spillere enormt meget, men vi har helt klart været nervøst for om vi kan stille ordentlige sociale forhold op til hende. Vi har desuden svært ved at udnytte hendes arbejdskraft timemæssigt godt nok, men vi regner med at skulle have spillere med på en del træningslejre, hvor hun så skal med som coach, træningspartner og træner.

Forhåbentlig vil Li også kunne få mulighed for at besøge skoler og fritidsordninger for at skabe interessen hos endnu flere.
Gennem kontakt med en dansk træner, der har arbejdet I Kina og gennem videooptagelser er vi ret overbevidste om at Li har de fornødne kvalifikationer. Det har absolut ikke været et let arbejde at få det her trukket i land, da der ikke rigtig er andre danske klubber, der har hentet direkte fra Kina.
Det har ikke været Qui Xia Li egen spillemæssig standard, der har været interessant, men hun regnes for at være den 3 bedste kineser i provinsen YunNan. I 2006 vandt hun provinsmesterskabet, og det skal lige siges at det er lidt mere end et Thy-Mors mesterskab, idet provinsen har omkring 44 millioner indbygger!!!
Vores kilde siger at hun ikke kan slå Mie Skov, men derefter skulle hun kunne røre de fleste danske kvindelige spillere.
Li taler glimrende engelsk.
Li forventes at komme til klubben i den første uge i november.
Vi ser med spænding frem til dette ret ambitiøse projekt .og vi håber at alle vil tage godt mod Li.

Såfremt der er nogle der kender til en god lille lejlighed i Sjørring eller Thisted vil vi gerne vide det, da vi mangler indkvartering til Li.