Emilija vinder af Kval. Top 12
Så er Emilija vinder af kvalifikation Top 12. Sidste kamp var mod Karoline Petersen, Brøndby, hvor Emilija vandt med 3-1. 11-1 i sidste sæt. Emilija Joncuiskaite kom under ingen af hendes 11 kampe ud i et 5. og afgørende sæt, og det var faktisk få gange, der overhovedet blev afgivet sæt. Hårdeste kamp var mod Anne-Sophie Andersen fra Søhøjlandet, hvor Emilija vandt med 11/2,11/6,10/12,13/11.Hele weekenden er hun blevet coachet af sin bedstefar Viktoras Marinskis, der selv er en dygtog bordtennisspiller.
Emilija gik ubesejret gennem turneringen og er nu klar til Top 12 på Bornholm i rækken op til 21 år. Med sine kun 15 år er der jo noget der tyder på at det ikke bliver sidste gang Emilija kvalificerer sig. Sidste år vandt Emilija Joncuiskaite rækken under (for piger til og med 14 år), Tidligere har Sjørring Bordtennisklubs daværende kinesiske træner QiuXia Li vundet rækken for spillere fra 14 til 21 år 2 gange i træk.

Bortset fra en tabt kamp til Emma Højlund ved Sisu/mbk GrandPrix og en ved JM i 2013 til Mette Sørensen, så er det godt nok ved at være længe siden Emilja har tabt til en pigespiller!